14 Şubat 2016 Pazar

Penryn&the End of Days (Meleğin Düşüşü #2): Kıyamet Sonrası - Susan Ee



Kitap Adı: Kıyamet Sonrası  
Kitabın Orijinal Adı: World After
Yazar Adı: Susan Ee
Seri Adı: Penryn&the End of Days
Seri Sıralaması: 2/3
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Dex
Sayfa Sayısı: 360
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 5/5


Arka Kapak Yazısı: Penryn'in küçük kız kardeşi Paige kayboldu. İnsanlar korkuyor. Bir annenin kalbi kırık. Penryn San Francisco sokaklarında kardeşini arıyor. Sokaklar neden bu kadar boş? Herkes nereye kayboldu? Paige kardeşinin izini sürerken, meleklerin gizli planının merkezini buluyor ve ürkütücü gerçeklerle yüz yüze geliyor. Raffe kanatlarının peşinde. Onlarsız meleklere katılması imkansız. Tekrar kanatlarını kazanmak ya da Penryn'in hayatını kurtarmak arasında kaldığında, hangisini seçecek? Melekler, insanlar ve canavarların korku dolu hikayesi, Meleğin Düşüşü'nün ardından, Kıyamet Sonrası ile devam ediyor.

Yorumum: Bu seri için mükemmel kelimesinden başka ne diyebilirim ki? İlk kitap kadar harika, onun kadar iyi bir kitap. Yazarın tarzını beğendiğimden Meleğin Düşüşü yorumunda bahsetmiştim. Yine aynı heyecan, macera, anlatımda akıcılık devam ediyor. 


Penryn’in macerası kaldığı yerden devam ettiği için bundan sonra yazacaklarım ilk kitabı okumayanlar için SPOİLER olacaktır. Bu nedenle seriye başlamamış olanların yorumumu okumamaları hakkında uyarıyorum :p
 


İlk kitabın sonunda Raffe, Penryn’in öldüğünü düşünerek onu annesi ve kız kardeşinin yanına bırakır. Ancak Penryn ölmemiş, akrep melek tarafından sokulduğu için paralize olmuştur. Üzerindeki uyuşukluk geçip de genç kız normale döndüğünde herkes onun bir zombi olduğunu düşünür.

Kitabımız genel olarak Penryn’in, kız kardeşi ve annesini korumaya çalışırken başından geçen olayları anlatıyor. Tabii bu olayların her biri ayrı bir macera ayrı bir aksiyon. Bu arada Raffe tek başına Beliel’in peşine düşmüş durumda. Penryn ve Raffe’nin ne zaman karşılaşacağı ise tam bir soru işareti. Sırf bu nedenle kitabı daha hızlı okudum diyebilirim. :p

Raffe de onun ardından havalandı.
Giderek benden uzaklaşmasını izledim. Yakınlarda bir yerlerde olduğumu hissetmemişti bile.
Silinip giden bir rüya gibi karanlıkta kayboldu.
Bir de Raffe’nin kılıcı meselesi var. Kılıç artık Penryn’de ve kılıç-Penryn arasında okuyucuyu şaşırtacak şeyler olacak.

Meleğin Düşüşü Seri Sıralaması
1.      Meleğin Düşüşü (Angelfall)
2.      Kıyamet Sonrası (World After)
3.      Günlerin Sonu (End of Days)

Araya bir iki kitap koyup Günlerin Sonu ile seriyi bitirmek istiyorum. Şiddetle tavsiyemdir!!
Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...