Herkese merhaba!!
Turumuzun üçüncü
gününde klan liderleriyle geleneksel İskoç sofrasına oturuyoruz! Söke Un sponsorluğunda yaptığımız proje
turumuzun bu aşamasında OKK üyeleri olarak çok eğlendik. Proje öncesinde birçok
fikir ürettik ve beğendiklerimizi sizler için uyguladık.
Ülkede, yulaf ve arpa
yetiştirildiği için bu ürünlerden ekmek yapıyorlardı. Ben de benzediğini
düşündüğüm Söke unun Akdeniz ekmeğini yaptım.
Geleneksel İskoç
sofrasında özellikle kış aylarında et büyük önem taşırdı. Taze yiyecekler yazın
tüketilirken, zorlu kış ayları için de hazırlıklar yapılırdı. Bunlardan en
önemlisi de yazın kesilen hayvanların etlerinin kış için kurutulması veya
tuzlanmasıdır. Etler bu şekilde ömürleri uzatılarak kış için stoklanırdı.
Kesilen bir hayvanın sakatatları ve iç organları da tüketilirdi.
Sakatatlarından Haggis adı verilen bir tür yemek yapılırdı. Hayvanın hiçbir
yeri ziyan edilmezdi.
Bir parça Akdeniz
ekmeği, kurutulmuş et ve hindi ile kavurma! Ve yanında Monica’nın son çıkan
kitabı İntikam! Gönül isterdi ki hava güzel olsun tüm bu malzemeler ile bir
piknik ortamında bulunayım. Ama bu da benim hislerime engel değil. Kendimi bir
İskoç klanının sofrasında hissettim mi, hissettim! Hatta sofranın büyük ve
Muhafız Alayı askerlerinin ve eşlerinin olduğunu bile hayal ettim.
Ahh şu küçücük sofra
sen nelere kadirsin!
Not 2: Bu yazıyı
“kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde
okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder