4 Nisan 2017 Salı

Demir Periler #2: Demir Kız - Julie Kagawa

Kitap Adı: Demir Kız
Kitabın Orijinal Adı: The Iron Daughter
Yazar Adı: Julie Kagawa
Seri Adı: Demir Periler
Seri Sıralaması: 2/4 + 7 novella
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin, Paranormal
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 416
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 5/5


Arka Kapak Yazısı: Hayatı boyunca hiçbir yere uyum sağlayamamış yarı insan, yarı peri Meghan, Prens Ash'in kayıplara karıştığı Kış Divanı'nda tutsaktır. Demir periler yendiğini sanan genç kız, Mevsimler Asası'nın Tekinsiz Divanı'ndan çalınmasıyla, savaşın daha yeni başladığını anlayacaktır.

Savaş çanlarını susturmak ve masumiyetini kanıtlamak için peri ve fani dünyalar arasında mekik dokurken büyü gücüne anlayamadığı bir nedenle erişemeyen Meghan'ın tek silahı zekasıdır. Ancak demir gibi bir irade geliştirirken bile fazlasıyla insani olan kalbindeki özlem fısıltılarını duymazdan gelemeyecektir.

Bu yolculuğunda Meghan'a tanıdık isimler ve yepyeni, tuhaf karakterler eşlik ediyor...

Yorumum: Bu seriye bayılıyorum! Çok eskiden okuduğum benim için ayrı yeri olan serilerim vardır (Vampir Akademisi, Melez Sözleşmeleri gibi). Uzun zamandır onlara eş bir seri okumamıştım. Favori serilerim var ama hiç biri bir VA ya da MS olmadı benim gözümde. Ta ki Demir Periler serisine kadar.

Kitabın geçtiği ortam, masalsı anlatım, mitolojiden oluşan değişik karakterler... Hepsini ayrı ayrı sevdim. Bir de yazarın anlatım tarzı ve dili var tabi ki. Çok akıcı, her an merak uyandırıyor okurken.


Meghan, Prens Ash'e bir söz vermişti. Eğer kardeşini Demir Kral'dan kurtarırsa onunla birlikte Kış Divanı'na gidecekti. Kış Divanı'na gider gitmez Prens Ash'in ortadan kaybolması, Meghan'ı daha da yalnızlığa iter. Genç kız burada tutsak değildir ancak özgür de değildir. Odasından çıktığı her an tehlike içindedir ki bunu bir kaç olayla okuyoruz da.

Yazın Yaz Diyarı'nda, Kış'ın Kış Diyarı'nda olan Mevsimler Asası Kış Diyarı'ndan çalınmıştır. Kraliçe Mab, bunun sorumlusu olarak Yaz Diyarı'nı görmektedir. Bir savaş patlak verirken Meghan ve arkadaşları Mevsimler Asası'nın peşine giderler.


Demir Periler Seri Sıralaması
1.      Demir Kral (The Iron King)
1,25. The First Kiss
1,5. Winter's Passage
2.      Demir Kız (The Iron Daughter)
3.      Demir Kraliçe (The Iron Queen)
3,5. Summer's Crossing
3,6. Ash's Letter to Meghan
4.      Demir Şövalye (The Iron Knight)

Unutulmuşların Çağrısı Serisi
1. Kayıp Prens (The Lost Prince)
2. The Iron Traitor
3. The Iron Warrior

Not: Demir Efsaneler (The Iron Legends); serinin 1.5, 3.5 ve 4.5 olan ara kitapların üçünün toplamı olarak basılmıştır.

Birinci kitap olan Demir Kral'ı okuduktan sonra, ara kitap olan novellayı okudum. Aslında Demir Kız'ın başında novellada olan olaylar özet geçilmişti ancak ayrıntılı okumak çok daha iyiydi. Novellayı okumazsanız bir şey kaybetmezseniz ancak hazır Türkçe'ye çevrilmişken (maalesef ülkemizde novellalara şans verilmiyorken) neden bu fırsatı kaçırasınız ki?

Seriye devam! Üçüncü kitabı da çok merak ediyorum. İyi ki seri bittikten sonra okumaya başlamışım dediğim serilerden.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...