11 Ocak 2017 Çarşamba

The Witch Hunter #1: Cadı Avcısı - Virginia Boecker

Kitap Adı: Cadı Avcısı
Kitabın Orijinal Adı: The Witch Hunter
Yazar Adı: Virginia Boecker
Seri Adı: The Witch Hunter
Seri Sıralaması: 1/2 + 2 novella
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Sayfa Sayısı: 400
Basım Tarihi: 2016
Puanım: 5/5



Arka Kapak Yazısı: Tenime dağlanarak işlenmiş mühüt. XII. Beni koruyan ve ne olduğumu gösteren mühür. Ben On Üçüncü Yazıt'ın bir uygulayıcısıydım. Bir cadı avcısı. Korkulması gereken kişi bendim.

En büyük düşmanınız dövüştüğünüz şey değiş, korktuğunuz şeydir.

Yorumum: Uzun zamandır kitap okuyamadığım için sevdiğim bir türle geri dönüş yapmak istedim. Fantastik ve cadılar, tam da ilgi alanım olunca bu kitap Cadı Avcısı oldu.

Zayıftım, yorulmuştum, yaralıydım, kafam karışıktı. Yaptığımdan utanmış, yapmak zorunda olduğumdansa korkuyordum. Olmaktan hep en çok korktuğum şeydim şu an. Yalnızdım. O mezara yalnız girecek, yalnız ölecektim.

Düşündüğümden daha farklı ve çok daha güzel bir konusu vardı. Elizabeth, ona öğretilen kadarını bilen, işinde çok iyi olan bir cadı avcısı. Küçük yaştan beri bu uğurda eğitim görmüş, eğitimden canlı çıkan tek kızdır.


Kitabın geçtiği dünyada büyücülük bazı sebeplerden dolayı yasaklanmış durumda. Bu duruma karşı çıkan ve büyücülük yapmaya devam edenler meydanda yakılmaktadır. Ancak tüm bunları göze alarak büyü yapmaya devam eden Reformistler vardır. Bunlar tamamen yönetimin düşmanıdır. Elizabeth de bu büyücüleri düşman olarak gören kişilerin yanında cadı avcısı olarak çalışmaktadır.

Bir hapishaneden çok Araf'ta olma hali gibiydi. Burası sürekli bir bekleyiş ve acı çekme hali içinde olan umutsuz insanların ölmeyi beklediği, dünyanın son una ulaşmadan önce uğranılan bir yerdi. Son durak, buradaki herkes için aynıydı: Ateş, kül, rezillik ve utanca gömülmek.

Bir gün hiç beklenmedik bir olay olur ve Elizabeth'in tüm dünyası değişir. Bundan sonrası ise tamamen bir macera!!

The Witch Hunter Seri Sıralaması
0,5. The Healer
1. Cadı Avcısı (The Witch Hunter)
1,5. The Chase
2. Kral Katili (The King Slayer)

Yabancı Yayınları, instagram sayfasında serinin novellalarını da çıkaracağını duyurdu. Merakla beklemekteyiz. Kısa zamanda Kral Katili'ni okumayı düşünüyorum.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!



3 yorum:

  1. Olsun okursun müsait olduğunda. Nasılsa kitapların son tüketim tarihi yok :)

    YanıtlaSil
  2. Kitap benim de beklediğimden güzeldi. Fakat keşke Elizabeth'i ve olayları biraz daha detaylandırılsaymış diye düşünmüştüm okurken. Sadece iki kitaplık bi serimiymiş :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bana da kitabın eksik bir yanı var gibi gelmişti. Mesela en baştaki büyücülüğün yasaklanmasını daha detaylı okumak isterdim. Belki novellada yazmıştır yazar. Novelalaları beklemedeyiz.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...