14 Kasım 2012 Çarşamba

Hellions of Halstead Hall #2: Yatağımdaki Serseri-Sabrina Jeffries



Kitap Adı: Yatağımdaki Serseri

Kitabın Orijinal Adı: A Hellion in Her Bed

Yazar Adı: Sabrina Jeffries

Seri Adı:  Hellions of Halstead Hall
Seri Sıralaması:2/5

Türü: Historical Romance

Yayınevi: Epsilon Yayınevi

Sayfa Sayısı: 365

Çıkış Tarihi: Kasım 2011

Puanım: 7/10






Kapak Yazısı: Büyükannesinin "evlilik ültimatomu" karşısında öfkelenen Lord Jarret Sharpe, oyun masasında hiç de aşina olmadığı bir rakip karşısında şansı
- ve de kalbi - üzerine bahse giriyor.

Anne babasının gizemli ölümü bir skandal haline gelen, kumarbazlığıyla ünlü Lord Jarret Sharpe ailenin bira fabrikasını yönetmeyi uysalca kabul eder, tabii bunun karşılığında büyükannesi bir yıl içerisinde evlenmesini şart koşmayacaktır. Ancak Annabel Lake, ona bir bahis önerdiğinde içindeki kumarbaz buna karşı koyamaz. Annabel oyun masasında kazanırsa Lord Jarret, genç kızın ailesi tarafından kurulan ve batmakta olan bira fabrikasını kurtaracaktır. Jarret kazanırsa, Annabel onunla bir gece geçirecektir. Ne var ki meydana gelen bir dizi talihsiz olay bütün planları altüst eder...
Jarret girdikleri bahsin ardındaki asıl niyeti keşfettiğinde, bu defa bahsin sonunda Annabel'in bedenini değil kalbini de kazanmaya ant içer.

"Aşk romanları okumayı seven herkes Sabrina Jeffries okumalı!"
Lisa Kleypas

"Büyüleyici."
Booklist




Yorumum: Seri romanları özellikle de bu şekilde olanları okumayı çok seviyorum. Yani, serinin bir kitabındaki ana karakterlerin başka bir kitapta yan karakter olması durumu. Hellions of Halstead Hall serisi de işte böyle bir seri. Beş kardeşin hikayesinin anlatıldığı seride kardeşler birbirlerinin hikayelerinde yan karakterler olarak bulunmakta.
 
Bu kitapta Lord Jarret Sharpe ve taşrada bira üreticiliği yapan Bayan Annabel Lake’in hikayesi anlatılmaktadır. Ünlü kumarbaz Lord Jarret, kartlar ve kumar oyunları ile kendini dış dünyaya soyutlamış bir insan. Dedikodulardan başka kendisi hakkında özel bilgileri kimseyle paylaşmayan biri.  Annabel ise taşrada yaşayan ve bir bira üreticisinin kızı. Elindeki az şeyle yetinmesini bilen ve kendini erkeklere kapamış bir bayan. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki yazar bu kitabında aşka az yer vermiş. Erkek ve bayan karakterlerin ne zaman birbirine aşık olduğunu ya da ilişki durumundaki düşüncelerinin ne durumda olduğunu pek anlamadım. Kitabın bu kısmı çok çabuk ilerledi. Mesela; Lord Jarret’in, Anabel hakkındaki düşünceleri başkayken sayfayı çevirdiğinizde tamamen başka olduğunu okuyorsunuz. Ayrıca bu hikayede, Annabel’in hayatı, yaşadıkları ve bira üreticiliği daha ön plandaydı. Zaten Annabel –okuduğunuzda anlayacaksınız- diğer historical romans tarzındaki bayan karakterlere hiç benzemiyor. Ben okudukça şaşırdım, çünkü böyle bir kadın karakter beklemiyordum. İlk romanda okuduğum tarzda bir aşk hikayesi beklediğim için biraz hayal kırıklığına uğradım. Kitabın ilk yarısı eğlenceli diyaloglardan oluşsa da, yazar diğer yarısında duygusal olaylara yer vermiş. Böyle olunca da kitap beklentimi tam olarak karşılayamadı. Birkaç alıntıya yer verirsek:



Lord Sharpe ve Geordi’nin ilk karşılaşması:


Geordi başını kaldırıp Lord Jarret’a baktı. “Siz bir lord gibi görünmüyorsunuz.”

Jarret göz kırptı. “Bir lordun nasıl görünmesi gerekiyor?”

“İlginç gözlükleri ve güzel asaları olur.”



Annabel ve Geordi’nin bir konuşması:

“Eğer onunla evlenmeyi düşünmüyorsan,” diye mırıldandı yanında küçük bir ses, “ona o şekilde bakmamalısın.”

“Ona nasıl bakıyorum ki?” diye sordu Annabel.

“Sanki o badem ezmesiymiş de ondan bir lokma ısırmak istiyormuşsun gibi.”

 Hellions of Halstead Hall Serisinin sıralaması şu şekildedir:
1. The Truth About Lord Stoneville (2010): Bozulan Yeminler, Oliver ve Maria
2. A Hellion in Her Bed (2010): Yatağımdaki Serseri, Jarret ve Annabel
3. How to Woo a Reluctant Lady (2011): Sır Gibi Sakladım, Minerva ve Giles Masters
4. To Wed a Wild Lord (2011): Vahşi Bir Lordun Kollarında, Gabe ve Virginia Waverly
5. A Lady Never Surrenders (2012): Son Çarem, Celia ve Jack Pinter

6. Twas the Night after Christmas: Öyle Bir Geceydi ki - Pierce ve Camilla 

 

Çevirinin gayet düzgün olması ve özellikle kapağının orijinal kullanılmasından dolayı Epsilon Yayınevine teşekkür ediyorum. Seriye devam edeceğim. Leydi Minerva ve Gale Masters’ın hikayesinden ufak ipuçları bu kitapta vardı. Lord Jarret’in kardeşi ve arkadaşı arasında yaşanacaklara vereceği tepkilerin sinyallerini keyifle okudum. Umarım üçüncü kitap beklediğim gibi çıkar. 


Keyifli okumalar!

3 yorum:

  1. kitaplar çok güzel ama ölümün ardındaki sır perdesinin aydınlanasının zamanı biraz geç olmamış mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabrina Jeffries'in kendi takdiri diyebilirim. Biraz geç olmuş ama seriye de farklı bir bakış ve merak katmış bence.

      Sil
  2. kitaplarınız çok güzel

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...